niedziela, 1 kwietnia 2012

Niedzielny rosołek

Składniki:

·      2 podudzia z kurczaka,
·      1 cebula,
·      1 marchewka,
·      1 pietruszka,
·      2 kostki rosołowe o smaku grzybowym,
·      ok. 2, 5 litra wody,
·      dwie łyżeczki soli, po szczypcie: majeranku, pieprzu, estragonu, tymianku, rozmarynu, ziół prowansalskich; można też dodać odrobinę startych liści lubczyku,
·      kilka listków laurowych.
Powyższe składniki wkładamy do naczynia, zalewamy wodą, gotujemy, podajemy z makaronem. Smacznego :)


Prima aprilis! Stwierdziłam, że „wyżej dupy nie podskoczę” i samej siebie w dowcipie nie prześcignę, więc wpis jest dla odmiany czysto kulinarny. Ale rosół smaczny. Do następnego odcinka zatem!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz